banner
banner
banner

Μελιτζανόπιτα

Συνταγή

Μελιτζανόπιτα
Υλικά

1 κιλό ζυμάρι για χωριάτικο φύλλο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Γέμιση
5 μελιτζάνες μεγάλες
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
5 ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι βασιλικός
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι, κύμινο

banner
Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τις φλούδες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες.
3. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
4. Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και τα αφήνουμε όλα να βράσουν.
5. Αφού μαλακώσει η μελιτζάνα και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά ρίχνουμε
το ρύζι για να απορροφήσει τα υπόλοιπα υγρά.
6. Τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
7. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια φτιάχνουμε την πίτα μας.
8. Την ψήνουμε στους 170° στον αέρα για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Κωστή Κωστάκη «Πίτες από χέρι», εκδόσεις Ψυχογιός.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος