banner
banner

Μελιτζανάκι τουρσί

Συνταγή

Μελιτζανάκι τουρσί
Υλικά

2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
1 μεγάλο μάτσο σέλινο
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό
2 κεφάλια σκόρδα
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 κουταλιά τριμμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κούπα αλάτι
2 κιλά ξίδι

banner
Εκτέλεση:

Πλύνετε τα μελιτζανάκια, χαράξτε τα κατά μήκος κι αφαιρέστε ένα μέρος από το εσωτερικό τους και πετάξτε το μισό. Σε μια λεκανίτσα ψιλοκόψτε το εσωτερικό της μελιτζάνας που κρατήσατε, τα φύλλα του σέλινου (κρατήστε χώρια τα κλωνάρια του), το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπερίτσες. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και γεμίστε τα μελιτζανάκια και δέστε τα σφιχτά με τα κλωνάρια του σέλινου. Τοποθετήστε τα σε πήλινο δοχείο, προσθέστε το αλάτι και σκεπάστε τα με το ξίδι. Περιμένετε να περάσουν 10-15 μέρες.

Συνταγή από το βιβλίο της Σοφίας Σουλή «αγχολυτικές νοστιμιές στο πιάτο σας», εκδόσεις Μύρτος.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος