banner
banner
banner

Μελιτζάνα με χόντρο (στάρι σπασμένο) του σεφ Χρήστου Σχοιναράκη

Συνταγή

Μελιτζάνα με χόντρο (στάρι σπασμένο) του σεφ Χρήστου Σχοιναράκη
Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες και ξεπικρισμένες
½ κ. γαλομυζήθρα
1 φλ. ελαιόλαδο
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 φλ. κόκκινο κρασί
3 φλ. χόντρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι, ντομάτα ξεσποριασμένη καλά και πολύ ψιλοκομμένη, κεφαλοτύρι τριμμένο

banner
Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το χόντρο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα, βήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το στάρι.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στρώνουμε τις μισές σε ταψί και στη συνέχεια βάζουμε επάνω το μισό χόντρο. Απλώνουμε από πάνω κατά σειρά τη γαλομυζήθρα, το υπόλοιπο στάρι και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά. Κόβουμε σε μερίδες και σκεπάζουμε κάθε μερίδα με ντομάτα, γιαούρτι και τυρί τριμμένο. Ανάβουμε το γκριλ, φουρνίζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος