Follow us

Μεξικανικό καρναβάλι στην κουζίνα!

Μεξικανικό καρναβάλι στην κουζίνα!

Γεμάτη εύκολα, πικάντικα και νόστιμα πιάτα, η μεξικάνικη κουζίνα έχει ιδιαίτερη πέραση στους νέους, ενώ πολλές από τις προτάσεις ταιριάζουν και στο party mood της Αποκριάς. Γιατί λοιπόν δεν οργανώνετε σπίτι μια βραδιά με μεξικάνικο; Η προκολομβιανή κουζίνα των Αζτέκων και των Μάγιας, που στηριζόταν στο καλαμπόκι, τα φασόλια, τις διάφορες πιπεριές, το κακάο, τα μπαχαρικά και τα εξωτικά φρούτα, επηρεάστηκε καθοριστικά από τους Ισπανούς, που πρόσθεσαν το ρύζι και το τυρί και, πιο πρόσφατα, από τις αμερικάνικες γευστικές προτιμήσεις. Είναι μία κουζίνα με πλούσιες, δυνατές γεύσεις, ποικιλία υλικών και χρωμάτων, που δεν θα τη λέγαμε εκλεπτυσμένη, αλλά νόστιμη και λαχταριστή.

Οι γνωστές μας τορτίγιας, οι καλαμποκένιες πίτες, που γεμίζονται με διάφορα υλικά και αναλόγως ονομάζονται τάκος, φαγίτας, κεσαδίγιας, ταμάλες είναι το μεξικάνικο street food. Το τραπέζι σας μπορεί να έχει δυο από αυτά, ντιπ με τυρί και γουακαμόλε (ντιπ με αβοκάντο), που θα σερβίρετε με ψημένες τορτίγιας, μια μεξικάνικη σαλάτα, ενώ δεν πρέπει να λείπει το τσίλι κον κάρνε, καυτερό πιάτο με βάση τον κιμά και τα φασόλια, εύκολο και χορταστικό, που μπορείτε να συνοδέψετε με ρύζι. Η μπύρα ταιριάζει ευκολότερα από το κρασί με αυτά τα φαγητά.

Για να πετύχετε τη γεύση, εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα μπαχαρικά - κίμινο, κόλιανδρος, σκόνη τσίλι, chipotle είναι απαραίτητα-, μεξικάνικες πιπεριές jalapenos σε βαζάκια, έτοιμα μείγματα μεξικάνικων μπαχαρικών και άλλα υλικά, που θα βρείτε στο ειδικό τμήμα των μεγάλων σουπερμάρκετ. Από τις φρέσκιες καυτερές πιπεριές αφαιρούμε, πάντα, τους σπόρους και τις ενδιάμεσες μεμβράνες.

Απαραίτητο tip : αν...ανάψατε από ένα πολύ καυτερό τσίλι, καταφύγετε στο γιαούρτι, το ψωμί ή το ρύζι και αποφύγετε το νερό, που εντείνει την κάψα!

Update: 15/02/18
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/02/12

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;