Follow us

Με τα λαχανικά της Ανοιξης

Με τα λαχανικά της Ανοιξης

Είναι η εποχή για την πιο μυρωδάτη κουζίνα του χρόνου. Οι συνδυασμοί λαχανικών, χόρτων και μυρωδικών με κρεατικά, ψάρια, ακόμα και αβγά φτιάχνουν μερικά από τα πιο πετυχημένα ελληνικά πιάτα. Παράλληλα, το αβγολέμονο, η μοναδική αυτή ελληνική εφεύρεση, έρχεται και δένει με νοστιμιά τις γεύσεις, δημιουργώντας τα περίφημα ελληνικά φρικασέ. Κουκιά, αγκινάρες, σπανάκι, κρεμμυδάκια, μάραθος, άγρια χόρτα γλυκά και πικρά είναι στο φόρτε τους. Δεν χρειάζεται να μείνετε στις κλασικές συνταγές, δοκιμάστε να συνδυάσετε π.χ. ψάρι με άγρια χόρτα και αβγολέμονο, είναι εξαιρετικό. Το γιαούρτι, συνδυάζεται κι αυτό όμορφα με τις γεύσεις κηπευτικών, αντικαθιστώντας το αβγολέμονο σε φαγητά με αγκινάρες και κουκιά -κλασικό το κρητικό κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι.

Ιδιαίτερη, και σπάνια γεύση, που ξετρελαίνει τους "γκουρμέ" ουρανίσκους (εδώ θα καταλάβετε αν διαθέτετε!) και δεν τη βρίσκουμε σε άλλη κουζίνα είναι τα μοναδικά άγρια, πικρά χόρτα: σκέτα, με καλό ελαιόλαδο ή σε συνδυασμό με κρέας, πουλερικό, σαλιγκάρια, αβγά - δεν έχουν όμοιό τους. Ας βάλουμε, λοιπόν, ανοιξιάτικες κατσαρόλες!

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 26/04/12
Update: 04/05/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;