Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες

Συνταγή

Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες
Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό μαύρες ταλιατέλες.
3 κ.σ. σπορέλαιο.
500 γρ. καραβίδες.
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
1 κλωνάρι σέλινο-σέλερι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου σε φέτες.
100 mI κονιάκ.
200 γρ. κρέμα γάλακτος.
80 γρ. βούτυρο.
1 κ.γλ. κόκκοι λευκού πιπεριού.
1/2 κ.γλ. σπόροι κόλιαντρου.
1/2 κ.γλ. σπόροι γλυκάνισου.
1 ματσάκι θυμάρι.
2 ντομάτες.
3 φύλλα δάφνης.
3 κ.σ. πουρές ντομάτας.
110 mI. κρασί.
1 1/2 λίτρο νερό.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις καραβίδες και κρατάμε τα κελύφη ταυς. Σοτάρουμε τα κελύφη από τις καραβίδες για 10 λεπτά. Αφήνουμε το ζωμό τους να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο-σέλερι και το σκόρδο, μέχρι να συμπυκνωθεί, και προσθέτουμε το κονιάκ. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του. Προσθέτουμε το πιπέρι, το κόλιαντρο, τους μαραθόσπορους, το εστραγκόν, το μαϊντανό, το θυμάρι και τη δάφνη. Σοτάρουμε για 2 λεπτά τις ντομάτες, τον πουρέ της ντομάτας και το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους, ρίχνουμε το νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά. Τα περνάμε από σήτα, πιέζοντας τα καλά. Βράζουμε το ζωμό μέχρι να μείνει ο μισός, περίπου. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις καραβίδες και το βούτυρο, αφήνοντας τα να βράσουν για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τη σος με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες: Eστιατόριο Big Deals, σεφ Γιάννης Σολάκnς.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος