banner
banner
banner

Μαύρα ξανα-τηγανισμένα (ριφράιντ) φασόλια της Βερακρούζ

Συνταγή

Μαύρα ξανα-τηγανισμένα (ριφράιντ) φασόλια της Βερακρούζ
Υλικά (για 8 άτομα)

3/4 κιλού μαύρα φασόλια, μουσκεμένα
2 κρεμμύδια ολόκληρα
10 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
2-3 λίτρα νερό
1/2 κιλού μπέικον
1 1/2 φλιτζ. τυρί φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
1-3 φρέσκες πιπεριές, καυτέρες, ψιλοκομμένες
1 μάτσο κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Τρίγωνα τορτίγια τσιπς

banner
Παρασκευή

Βάζουμε τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα με 4 1/2 λίτρα νερό. Μόλις πάρουν βράση, σβήνουμε και αφήνουμε να μείνουν 4-5 ώρες. Πετάμε το νερό, βάζουμε φρέσκο και προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σιγοβράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 1/2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα σουρώνουμε.



Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι να πάρει βαθύ καστανό χρώμα. Προσθέτουμε τα φασόλια λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε. Αλατίζουμε όσο θέλουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θα είναι να τα σερβίρουμε, βάζουμε το νερό να βράσει και ζεματίζουμε το μπέικον για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει πολύ κριτσανιστό. Κρατάμε το λίπος του στο τηγάνι. Αφήνουμε το μπέικον να κρυώσει σε χάρτινες πετσέτες και μετά το θρυμματίζουμε.



Βάζουμε και πάλι στη φωτιά το λίπος από το μπέικον και προσθέτουμε σε αυτό τα φασόλια. Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, λιώνοντάς τα με το κουτάλι για να τα κάνουμε πουρέ. Πιέζουμε τον πουρέ να πάρει σχήμα οβάλ ρολό. Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με το θρυμματισμένο μπέικον, τον κόλιανδρο και τις καυτερές πιπεριές. Βάζουμε γύρω τα τορτίγια τσιπς.

Frijoles Neros Estilo Veracruz

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος