Follow us

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Μην περιμένετε τα απλά και τετριμμένα από αυτή την εκδήλωση με θέμα το ελαιόλαδο. Και μόνο το γεγονός ότι ομιλητής και (εξαιρετικός) παρουσιαστής είναι ο top expert στον χώρο του ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας (πιστοπ/νος pro olive oil expert, εισηγητής των πιστ/νων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξ. παρθένο ελαιόλαδο και Γ. Δ/ντής της Paratus Europe, επιθεωρητής συστημάτων υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων HACCP ISO 22000), τα λέει όλα… Και θα μας πει αυτά ακριβώς που θέλουμε να ξέρουμε: όχι μόνον πώς θα επιλέξουμε και θα συντηρήσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς θα αντιληφθούμε τα ελαττώματά του και πώς θα εμποδίσουμε την εμφάνισή τους, πώς θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Αλλά -στον αντίποδα- και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάδι από τον "γνωστό του γνωστού" του χωριού! Η ταυτόχρονη δοκιμή εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ' όλη την Ελλάδα, μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα των ποικιλιών, να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά αλλά και να πάρουμε μια ιδέα ποιο είναι το κατάλληλο για κάθε φαγητό, ανάλογα με τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Σίγουρα, η πιο πολύτιμη για την καθημερινότητα και την υγεία μας από τις Εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 7 Μαίου στις 14.30 (δωρεάν –μόνο με το εισιτήριο εισόδου του Φεστιβάλ).

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…