Follow us

Μαρουλοσαρμάδες

Μαρουλοσαρμάδες

Υλικά (για 2 άτομα)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. ρύζι Καρολίνα
40 γρ. καβουρμάς ψιλοκομμένος
30 ml ξηρό λευκό κρασί
8 φύλλα από μαρούλι (κλασικό)
2 κλωνάρια άνηθο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
30 γρ. μανιτάρια διάφορα
30 γρ. πρόβειο γιαούρτι
1 αβγό
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μπλανσάρουμε* τα φύλλα του μαρουλιού για 5 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το ρύζι και τον καβουρμά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 80 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του άνηθου. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγουμε. Τακτοποιούμε κυκλικά τους μαρουλοσαρμάδες σε μικρή κατσαρόλα, τους καλύπτουμε με ζωμό λαχανικών, βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά. Τους μοιράζουμε σε πιάτα. Κρατάμε στην άκρη τον ζωμό τους. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, προσθέτουμε τον ζωμό από τους μαρουλοσαρμάδες, φτιάχνουμε το αβγολέμονο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Αφήνουμε τα μανιτάρια αβγολέμονο να χλιάνουν λίγο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και το πρόβειο γιαούρτι χωρίς την πέτσα και χτυπημένο με το πιρούνι για να αφρατέψει, και περιχύνουμε τους μαρουλοσαρμάδες.
*”Μπλανσάρισμα” είναι το ζεμάτισμα των φύλλων ή των λαχανικών για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά σε νερό που βράζει.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;