banner
banner
banner

Μαρουλοσαρμάδες

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Υλικά (για 2 άτομα)
Υλικά (για 2 άτομα)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. ρύζι Καρολίνα                       
40 γρ. καβουρμάς ψιλοκομμένος                           
30 ml ξηρό λευκό κρασί
8 φύλλα από μαρούλι (κλασικό)
2 κλωνάρια άνηθο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
30 γρ. μανιτάρια διάφορα
30 γρ. πρόβειο γιαούρτι
1 αβγό
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Μπλανσάρουμε* τα φύλλα του μαρουλιού για 5 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το ρύζι και τον καβουρμά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 80 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε  για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του άνηθου. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγουμε. Τακτοποιούμε κυκλικά τους μαρουλοσαρμάδες σε μικρή κατσαρόλα, τους καλύπτουμε με ζωμό λαχανικών, βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά  για 13-15 λεπτά. Τους μοιράζουμε σε πιάτα. Κρατάμε στην άκρη τον ζωμό τους. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, προσθέτουμε τον ζωμό από τους μαρουλοσαρμάδες, φτιάχνουμε το αβγολέμονο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στα μανιτάρια.  Αφήνουμε τα μανιτάρια αβγολέμονο να χλιάνουν λίγο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και το πρόβειο γιαούρτι χωρίς την πέτσα και χτυπημένο με το πιρούνι για να αφρατέψει, και περιχύνουμε τους μαρουλοσαρμάδες.
*”Μπλανσάρισμα” είναι το ζεμάτισμα των φύλλων ή των λαχανικών για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά σε νερό που βράζει.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".



Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος