Follow us

Μανιταρόσουπα με τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας (του σεφ Γιάννη Λουκάκου)

Μανιταρόσουπα με τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας (του σεφ Γιάννη Λουκάκου)

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

160 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα καρέ

80 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα

50 γρ. μανιτάρια σιτάκε σε τέταρτα

95 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6,5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

70 γρ. κρασί λευκό

800 γρ. ζωμός μανιτάρι, ενισχυμένος

θυμάρι ψιλοκομμένο

λάδι τρούφας

αλάτι, πιπέρι

Για το τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας

150 γρ. κατσικίσιο τυρί

5 γρ. λάδι τρούφας

10 γρ. κρόκος αβγού

2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

12 φύλλο gyoza

1 κρόκος αβγού χτυπημένος, για το κλείσιμο της ζύμης

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια.

Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να κρατάνε και στη συνέχεια τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα.

Βάζουμε και το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό.

Φέρνουμε σε βρασμό, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε τη σούπα και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.

Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε το θυμάρι και το λάδι τρούφας και σερβίρουμε με το τορτελίνι.Για το τορτελίνι με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφαςΣε ένα πολυμηχάνημα τοποθετούμε το τυρί, τον κρόκο, το λάδι τρούφας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε το εσωτερικό των φύλλων gyoza.

Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα τοποθετώντας στο κέντρο του κάθε φύλλου.

Κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου αφαιρώντας τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού και πιέζοντας καλά τις άκρες.

Με το πινέλο αλείφουμε με τον κρόκο τις δύο άκρες της ζύμης, ενώνουμε φέρνοντας και τις δύο πάνω από τη γέμιση και πιέζοντάς τες, ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί το τορτελίνι.

Βράζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.