Follow us

Μανιταρόσουπα με πτισάνη

Μανιταρόσουπα με πτισάνη

Υλικά

Υλικά

60-70 γρ. βούτυρο

400-500  γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας (άσπρα «κουμπιά», πορτομπέλο, πλευρώτους, βασιλομανίταρα), σκουπισμένα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και κομμένα στα 2 ή στα 4, αναλόγως μεγέθους)

2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια

2 κλαράκια σέλινο-σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ πτισάνη (αποφλοιωμένο κριθάρι)

2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 λίτρα ζωμό λαχανικών

4. κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια βαριά μαντεμένια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, το σέλινο-σέλερι, το κρεμμύδι και την πτισάνη καλά ξεπλυμένη.

Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να σκουρύνει το χρώμα των λαχανικών, υπολογίζοντας πως όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περί τα 20 λεπτά.

Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε καλά.

Σταδιακά, προσθέτουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντάς τον διαρκώς.

Μόλις πάρει μια βράση η σούπα, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε την πτισάνη να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά ή ακολουθώντας τον προτεινόμενο από τη συσκευασία της χρόνο, μέχρι να διαπιστώσουμε πως είναι ικανοποιητικά βρασμένη.

Ρίχνουμε στον ζωμό τον μαϊντανό -ή όποιο άλλο μυριστικό χρησιμοποιήσαμε.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση κι αν θέλουμε της προσθέτουμε και λίγη πάπρικα ή κοκκινοπίπερο.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.