banner
banner
banner

Μανιταροπιτάκια με φύλλο

Συνταγή

Μανιταροπιτάκια με φύλλο
υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. ανθότυρο
1 αβγό
2 κ.σ. βούτυρο ή ανάλογο ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
1 κ.σ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Κόβουμε την άκρη από τα ποδαράκια των μανιταριών, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Τους ρίχνουμε αμέσως το λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνουμε να μαραθεί 3'-4' και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 4'-5', κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε 1' ακόμη.  Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με το αβγό, χτυπημένο. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 1 φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω ένα ακόμη φύλλο. Το κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πλάτους 5 εκ. Βάζουμε στην επάνω άκρη μιας λωρίδας λίγη γέμιση και την κλείνουμε διπλώνοντας το φύλλο λοξά, μια αριστερά μια δεξιά, σχηματίζοντας τρίγωνο, μέχρι να τελειώσει. Ακουμπάμε το πιτάκι σε πιατέλα και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Τηγανίζουμε τα μανιταροπιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο για 1' από κάθε πλευρά. Αν προτιμάμε, μπορούμε να τα ψήσουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο. Σε αυτή την περίπτωση τα αλείφουμε προηγουμένως με ασπράδι αβγού ή ελαιόλαδο. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος