banner
banner
banner

Μανιτάρια τηγανιά με τριμμένη φρυγανιά

Συνταγή

Μανιτάρια τηγανιά με τριμμένη φρυγανιά
Υλικά

1 κ. μανιτάρια πορτομπέλο ή μεγάλα λευκά
⅓ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
½  φλ. φρυγανιά τριμμένη
½  φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε φέτες πάχους ½ εκ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, κουνάμε το τηγάνι μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε γρήγορα να πάρει χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανή και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος