banner
banner
banner

Μανιτάρια πορτομπέλο με σάλτσα πετιμέζι

ω(Φωτ) Γιώργος Δρακόπουλος ω(Φωτ) Γιώργος Δρακόπουλος ω(Styl) Tina Webb ω(Styl) Tina Webb Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Υλικά (για 4 άτομα)
Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
3/4 της κούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 ½ κ.σ. μέλι
2 κ.γλ. πετιμέζι
½ κούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κλαδάκι θυμάρι
Aλάτι, πιπέρι.

banner
Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το ξίδι, τα μυρωδικά, το μέλι, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Το φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά 5-8 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε στο γκριλ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και ραντίζουμε με λίγο πετιμέζι.

Το υποτιμημένο και ξεχασμένο πετιμέζι μπολιάζει με την πληθωρική, γλυκιά γεύση του τη γήινη νοστιμιά των μανιταριών.

Updated: 21/09/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 01/10/08

banner


Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος