banner
banner
banner

Μανιτάρια με κύμινο σε φρυγανισμένο ψωμί

Συνταγή

Μανιτάρια με κύμινο σε φρυγανισμένο ψωμί
Υλικά

300 γρ. μανιτάρια πλευρότους καθαρισμένα και χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
150 γρ. ψητές πιπεριές τύπου Φλωρίνης (και από βάζο)
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
6 φέτες ψωμί χωριάτικο
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κύμινο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλει τα αρώματά του το κύμινο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε επάνω τα μανιτάρια. Καρυκεύουμε αν θέλουμε με περισσότερο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος