Follow us

Μανιτάρια με κινόα «πιλάφι»

Μανιτάρια με κινόα «πιλάφι»

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. κινόα 

¾  φλ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3  φλ. νερό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πιούν το νερό τους τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά να αλειφθεί με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου 15 -20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.