Υλικά
500 γρ. μακριές χυλοπίτεςΥλικά
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ κορν φλάουρ
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα δύο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ξύσμα ενός λεμονιού
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 7 -10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ½ φλ.
νερό και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι χτυπώντας με το πιρούνι.
Ρίχνουμε το μείγμα στα μανιτάρια και τα λαχανάκια και ανακατεύουμε.
Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, ρίχνουμε λίγο νερό.
Ξαναβάζουμε το σκεύος στην εστία και σιγομαγειρεύουμε για 5 -7 λεπτά.
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε αφήνοντας λίγο νερό επάνω και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Τις σερβίρουμε με τη σάλτσα των μανιταριών και τις πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
Α.Τ.