banner
banner
banner

Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο

Συνταγή

Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο
Υλικά

Λευκά καλλιεργήμενα μανιτάρια σε μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος
Ελαιόλαδο
Γεμίσεις:
Χοιρομέρι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες + μπλε τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι  + μύτες από σπαράγγια ελαφρά βρασμένα για γαρνιτούρα
Μπρόκολο πολύ ελαφρά βρασμένο σε μπουκετάκια +πάστα αντσούγιας +κάπαρη + ελιές και κάπαρη για γαρνιτούρα
Μήλο σε κομματάκια  + τριμμένο μετσοβόνε + καπνιστό μπέικον τηγανητό σε κομματάκια για γαρνιτούρα
Ντοματίνια  ψιλοκομμένο + baby σπανάκι  ψιλοκομμένο + βρασμένος κρόκος αβγού τριμμένος για γαρνιτούρα
Καπνιστή γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες + φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο + ζελέ κράνμπερυ για γαρνιτούρα
Χωριάτικο λουκάνικο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια +  σταμναγκάθι βρασμένο ψιλοκομμένο + λεπτές φέτες από  λεμόνι για γαρνιτούρα

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι νερό και 1 κ.σ. ξύδι. Καθαρίζουμε γρήγορα τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί και τα ξαναπερνάμε με άλλο πανί που έχουμε βουτήξει στο διάλυμα νερό –ξύδι. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια, αλείφουμε την κοίλη μεριά με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα με την κοίλη μεριά προς τα κάτω. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα γεμίζουμε με όποια γέμιση θέλουμε και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος