Follow us

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και παρμεζάνα

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά

10 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (portobello)

250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

⅓ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. κορνφλάουρ

4 -5 κ.σ. τυρί κρέμα

 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

¼  φλ. ε.π. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Χυμός 1 λεμονιού

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και χωρίζουμε το κεφαλάκι από τα ποδαράκια που τα ψιλοκόβουμε.

Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο τα κεφαλάκια.

Ζεσταίνουμε το ¼ φλ.

ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με σκόρδο και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.

Πασπαλίζουμε με το κορνφλάουρ, μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το σπανάκι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.