banner
banner

Μανιτάρια γεμιστά

Συνταγή

Μανιτάρια γεμιστά
Υλικά

2 κ. μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
250 γρ. φορμαέλα ή χαλούμι
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. σπανάκι
1 φλ. τσ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 μικρό κρεμμύδι
2 πράσα
6 λιαστές ντομάτες στο λάδι
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
5 φρυγανιές
5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσανάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε ξεχωριστά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοίλωμα των μανιταριών και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τη φορμαέλα ή το χαλούμι σε κυβάκια. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα. Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το ελαιόλαδο και τις ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε τη φρυγανιά στη μουλινέτα και την ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, ανεβάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και το τυρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε στην άκρη. Καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα και την τρυπάμε σε πολλές μεριές. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό. Τοποθετούμε επάνω στη σχάρα τα καπελάκια των μανιταριών με την κοίλη μεριά προς τα κάτω. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα γεμίζουμε με το σπανάκι, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιά –παρμεζάνα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει η επιφάνεια να κάνει φουσκαλίτσες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πάπρικα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος