banner
banner
banner

Μανιταράκια πλευρότους με λάδι καρυδιού και μπαλάκια κατσικίσιου τυριού (Mezzo – Mezzo Cool)

Συνταγή

Μανιταράκια πλευρότους με λάδι καρυδιού και μπαλάκια κατσικίσιου τυριού (Mezzo – Mezzo Cool)
Υλικά (για 4 άτομα)

Μανιτάρια

2 μανιτάρια πλερότους

Αλάτι, πιπέρι

Καρυδέλαιο



Μπαλάκια

40 γρ. κατσικίσιο τυρί

100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

1 πατάτα μέτρια

Άνηθο (1/4 από ένα ματσάκι)

Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τα ψήνουμε στη σχάρα και μετά τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο καρυδέλαιο, τηγανίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και εν συνεχεία τα κόβουμε στη μέση. Ψιλοκόβουμε το άνηθο, πολτοποιούμε το κατσικίσιο τυρί και σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το άνηθο, το τυρί, το Φιλαδέλφεια, αλάτι και πιπέρι.

Φτιάχνουμε μπαλάκια διαμέτρου 2 εκ. και τα βάζουμε στην κατάψυξη (να παγώσουν καλά). Καθαρίζουμε την πατάτα, την κάνουμε σπαγκέτι και τυλίγουμε τα μπαλάκια του κατσικίσιου τυριού σαν κουβάρι. Τα ποσάρουμε σε φοινικέλαιο στους 120°C, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο στους 180°C. Σερβίρονται πάνω στα μανιτάρια.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος