banner
banner
banner

Μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν, ανανά, έμενταλ και μαγιονέζα

Συνταγή

Μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν, ανανά, έμενταλ και μαγιονέζα
Υλικά

250 γρ. πένες ή κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό με τρύπα
250 γρ. ανανάς σε σιρόπι σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 φλ. καπνιστό ζαμπόν μπούτι σε κύβους 2 εκ.
200 γρ. τυρί έμενταλ κομμένο σε κύβους 1 εκ.
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
½ φλ. μαγιονέζα
⅓  φλ. γιαούρτι στραγγιστό ή σμετάνα (ρώσικη υπόξινη κρέμα)
1 κ.σ. μουστάρδα
⅓ φλ. χυμός από το σιρόπι του ανανά
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, κρατάμε ½ φλ. από το νερό που έβρασαν, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε βαρύ μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος