banner
banner
banner

Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, κηπευτικά και ζαμπόν

Συνταγή

Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, κηπευτικά και ζαμπόν
Υλικά

250 γρ. κοντό μακαρονάκι με τρύπα (κοφτό, σαλιγκαράκι, πένες, κοχυλάκι, κλπ)
1 φλ. τσ. βρασμένοι σπόροι καλαμποκιού
2 φλ. τσ. ντοματάκια cherry κομμένα στα δύο
1 φλ. τσ. ζαμπόν βραστό κομμένο σε κυβάκια
1 φλ. τσ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. φουντίτσες μπρόκολο (αν θέλουμε)
200 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα σε φλούδες
1 φλ. τσ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
1 φλ. τσ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό το μπρόκολο (αν χρησιμοποιούμε) για δύο λεπτά και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά, τα λαχανικά, το ζαμπόν, αλατοπιπερώνουμε  και ανακατεύουμε. Αρτύζουμε με το μείγμα μαγιονέζα μουστάρδα και ξανα -ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλίζοντας την επιφάνειά της με την παρμεζάνα και τον βασιλικό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος