banner
banner
banner

Μακαρόνια με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυζήθρα

Συνταγή

Μακαρόνια με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυζήθρα
Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση Νο 5)
400 γρ. μυζήθρα ξερή
6 σκελίδες σκόρδο
6 φύλλα φασκόμηλο
1 φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Τρίβουμε τη μυζήθρα στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα. Πλένουμε και στεγνώνουμε το φασκόμηλο. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Πασπαλίζουμε με μυζήθρα τον πάτο ενός ταψιού που να χωράει άνετα τα μακαρόνια, βάζουμε μέσα τα μισά, σκορπάμε επάνω τα μισά σκόρδα και πασπαλίζουμε με τη μισή από τη μυζήθρα που έμεινε. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σκόρδα και την υπόλοιπη μυζήθρα. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το φασκόμηλο και περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, να πάει το λάδι παντού και σερβίρουμε την ίδια στιγμή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος