banner
banner

Μακαρονάδες με κολοκυθάκια

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Μακαρονάδες με κολοκυθάκια

Δεν διεκδικούν δάφνες νοστιμιάς τα κολοκυθάκια. Επίπεδη και αδιάφορη θεωρείται η γεύση τους. Αυτό, όμως, που σε πρώτο πλάνο θα μπορούσε να καταχωριστεί ως ελάττωμα, σε μια δεύτερη πιο επιεική προσέγγιση, ίσως να είναι και πλεονέκτημα, αφού μπορούν να συνδυασθούν με ένα σωρό υλικά και να αναδείξουν ιδανικά τις άλλες, πιο ισχυρές γεύσεις. Με αυτή τη λογική, ταιριάζουν πολύ ωραία με τα ζυμαρικά, και σε συνδυασμό με τα θαλασσινά, δίνουν ελαφρές και νόστιμες σάλτσες, ό, τι πρέπει για τις ζέστες που βρίσκονται ante portas. Επιπλέον, τα κολοκυθάκια δίνουν σώμα σε μια σάλτσα, ιδιαίτερα αν φροντίσουμε να μην λιώσουν στο μαγείρεμα. Αν, μάλιστα, έχουμε στη διάθεσή μας πολύ φρέσκα κολοκυθάκια, αξίζει να τα κόψουμε πολύ λεπτά και να τα αφήσουμε αμαγείρευτα: η τραγανή τους υφή και η δροσιά τους –μην ξεχνάμε πως περιέχουν πολύ νερό- έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε πριν τα δοκιμάσουμε.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος