Follow us

Μακαρονάδες με κολοκυθάκια

Μακαρονάδες με κολοκυθάκια

Δεν διεκδικούν δάφνες νοστιμιάς τα κολοκυθάκια. Επίπεδη και αδιάφορη θεωρείται η γεύση τους. Αυτό, όμως, που σε πρώτο πλάνο θα μπορούσε να καταχωριστεί ως ελάττωμα, σε μια δεύτερη πιο επιεική προσέγγιση, ίσως να είναι και πλεονέκτημα, αφού μπορούν να συνδυασθούν με ένα σωρό υλικά και να αναδείξουν ιδανικά τις άλλες, πιο ισχυρές γεύσεις. Με αυτή τη λογική, ταιριάζουν πολύ ωραία με τα ζυμαρικά, και σε συνδυασμό με τα θαλασσινά, δίνουν ελαφρές και νόστιμες σάλτσες, ό, τι πρέπει για τις ζέστες που βρίσκονται ante portas. Επιπλέον, τα κολοκυθάκια δίνουν σώμα σε μια σάλτσα, ιδιαίτερα αν φροντίσουμε να μην λιώσουν στο μαγείρεμα. Αν, μάλιστα, έχουμε στη διάθεσή μας πολύ φρέσκα κολοκυθάκια, αξίζει να τα κόψουμε πολύ λεπτά και να τα αφήσουμε αμαγείρευτα: η τραγανή τους υφή και η δροσιά τους –μην ξεχνάμε πως περιέχουν πολύ νερό- έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε πριν τα δοκιμάσουμε.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;