Follow us

Μακαρονάδα με θαλασσινά και σκορδάτη σάλτσα


Μακαρονάδα με θαλασσινά και σκορδάτη σάλτσα

Υλικά

υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. λινγκουίνι ή ταλιατέλες

16 μύδια με το κέλυφος, κατά προτίμηση φρέσκα

12 μέτριες γαρίδες

250 γρ. καλαμαράκια (μικρά ή δύο μέτρια σε ροδέλες)

400 γρ. τοματίνια

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 σκ. σκόρδο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

2 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί χθεσινό

1 λεμόνι, το ξύσμα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού με μισή σκελίδα σκόρδο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ.

Οταν κρυώσουν τις κάνουμε χοντρά ψίχουλα στο μούλτι και τα κρατάμε στην άκρη.

Εχουμε καθαρίσει καλά τα μύδια, αφαιρώντας τη φουντίτσα που εξέχει από το κέλυφος.

Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 1 σκ.σκόρδο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη (3'-4').

Τα σουρώνουμε (κρατάμε το ζουμί τους) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.

Τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα αφήνουμε ολόκληρα, ανάλογα με το μέγεθος.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο και μισή σκ.σκόρδο.

Οταν κάψει αρκετά ρίχνουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2'-3' μέχρι να ασπρίσουν.

Τα κρατάμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στο ίδιο λάδι τα τοματίνια και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 5' ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν.

Προσθέτουμε τότε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα για μερικά λεπτά.

Ριχνουμε 2-3 κ.σ από το ζωμό των μυδιών, ο οποίος είναι αλμυρός.

Προσθέτουμε τα αχνισμένα μύδια, τα καλαμαράκια, λίγο αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το υπόλοιπο σκόρδο τριμμένο ή λυωμένο.

Ανακατεύουμε στη φωτιά 1' και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα ψίχουλα και 2-3 κ.σ ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει στο μεταξύ al dente.

Ανακατεύουμε με δυο κουτάλες, ζεσταίνουμε λίγο, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.