Follow us

«Μακαρονάδα» από σουπιά, με ελαφρώς σκορδάτη σάλτσα: «Squid pasta with light garlic sauce»

Οι διάσημοι φαν του παραληρούν, τα δεκατρία «Nobu» του εξακοντίζουν το ζεν στο γαστρονομικό διάστημα, ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο καυτός σεφ-εστιάτορας παγκοσμίως. Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στο θαυμαστό σύμπαν του Nobuyuki Matsuhisa: του πιο ανοικτόμυαλου Ιάπωνα στον πλανήτη!

«Μακαρονάδα» από σουπιά, με ελαφρώς σκορδάτη σάλτσα: «Squid pasta with light garlic sauce»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 κορυφές μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές

120 γρ. φρέσκια σουπιά καθαρισμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.γλ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Μανίταρια siitake (χωρίς τα πόδια τους)

Σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.

4 κ.σ. σάκε σόγια σος

Shichimi togarashi

Αλάτι


Special Υλικό

Shichimi togarasi: μίγμα επτά μπαχαρικών, που περιλαμβάνει κόκκινο τσίλι, πιπεριά του Σετσουάν, σουσάμι, κομματάκια νόρι, κομματάκια αποξηραμένης φλούδας μανταρινιού, σπόρους μαύρης κάνναβης και γιαπωνέζικη πιπεριά sansho.


Σάκε σόγια σος

150 ml σάκε

5 κ.σ. σόγια σος

Παρασκευή

Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό με μια πρέζα αλάτι για ενάμισι λεπτό, το βουτάμε αμέσως σε παγωμένο νερό και στραγγίζουμε.

Στεγνώνουμε καλά τη σουπιά και την κόβουμε οριζοντίως σε λωρίδες φάρδους 5 εκ.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά κατά μήκος τη σουπιά, ακλουθώντας τα «νερά» της σάρκας και κάνοντας πυκνές τομές.

(Όταν η σουπιά μαγειρευτεί θα πάρει ελικοειδές σχήμα και οι τομές θα της δώσουν υφή σαν ζυμαρικό-κοχύλι).

Κόβουμε κατόπιν τις σουπιές οριζοντίως ως προς τις τομές, σε λωρίδες πλάτους 1,5 εκ.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο.

Όταν νιώσουμε στον αέρα το άρωμα του σκόρδου, δυναμώνουμε περισσότερο τη φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε ελάχιστα.

Προσθέτουμε σουπιά, σπαράγγια και μπρόκολα (με αυτή τη σειρά), και αλατοπιπερώνουμε.

Όταν η σουπιά μαγειρευτεί κατά 70% (το χρώμα της γίνεται οπάκ), προσθέτουμε τη σάκε σόγια σος με μια ελικοειδή κίνηση, ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα.

Προσθέτουμε shichimi togarashi, κατά βούλησιν.

Σάκε σόγια σος
Βράζουμε το σάκε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη σόγια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.