banner
banner
banner

Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

Συνταγή

Μαϊντανοσαλάτα Σύρου
Υλικά

2 φλ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
1 φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κάππαρη από άλμη
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. Ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ψωμί και στο στύβουμε καλά. Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί και αλέθουμε να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε  λίγο-λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το χυμό λεμονιού (όπως στη μαγιονέζα) δουλεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την κάππαρη και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Διατηρούμε τη μαϊντανοσαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
σημ. Θα μπορούσαμε να περάσουμε και τον μαϊντανό από το μπλέντερ, αυτό όμως θα έδινε στη σαλάτα ένα σκούρο χρώμα και θα αφαιρούσε τη φρεσκάδα της γεύσης της. Το μυστικό είναι απλώς να κόψουμε πολύ-πολύ ψιλό τον μαϊντανό (όπως και την κάππαρη) και να τα προσθέσουμε στο μείγμα στο τέλος.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος