Συνήθως χρησιμοποιούμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σαν αρωματικό χόρτο και όχι σαν κύριο υλικό. Όμως, τόσο η υφή τους όσο και η φρέσκια γεύση τους, τα κάνει ικανά να σταθούν ως κύριο υλικό μαζί με κρεατικά, θαλασσινά ή ψαρικά, αβγά και τυριά. Φυσικά, όλα τα κλασικά ανοιξιάτικα αρωματικά βότανα και χορταρικά –άνηθος, μαϊντανός, μυρώνια, δυόσμος, καυκαλήθρες- τους ταιριάζουν απόλυτα. Ταιριάζουν, επίσης, ωμά σε μια σαλάτα μαζί με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο ή σε μια σαλάτα με φακές, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού ή σε μια σαλάτα με καλαμαράκια κονσέρβας, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό ή άνηθο, ελαιόλαδο, λεμόνι και μπούκοβο.