Μαγειρευτά με φρέσκα κρεμμυδάκια

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017

Μαγειρευτά με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συνήθως χρησιμοποιούμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σαν αρωματικό χόρτο και όχι σαν κύριο υλικό. Όμως, τόσο η υφή τους  όσο και η φρέσκια γεύση τους, τα κάνει ικανά να σταθούν ως κύριο υλικό μαζί με κρεατικά, θαλασσινά ή ψαρικά, αβγά και τυριά. Φυσικά, όλα τα κλασικά ανοιξιάτικα αρωματικά βότανα και χορταρικά –άνηθος, μαϊντανός, μυρώνια, δυόσμος, καυκαλήθρες- τους ταιριάζουν απόλυτα. Ταιριάζουν, επίσης, ωμά σε μια σαλάτα μαζί με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο ή σε μια σαλάτα με φακές, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού ή σε μια σαλάτα με καλαμαράκια κονσέρβας, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό ή άνηθο, ελαιόλαδο, λεμόνι και μπούκοβο.



Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος