Follow us

Μαγειρεύουμε θαλασσινά με το Karabourno της Θεσσαλονίκης

Μαγειρεύουμε θαλασσινά με το Karabourno της Θεσσαλονίκης

Μια μικρή συλλογή από θαλασσινές συνταγές του καλοκαιρινού του μενού μας παραχώρησε το εστιατόριο Karàbourno στη Θεσσαλονίκη. Το εστιατόριο βρίσκεται στην τεράστια αυλή του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, σε έναν χώρο όπου καθόλου δεν περιμένεις να σερβίρεται θαλασσινή κουζίνα.
Ο σεφ Μανώλης Αντωνακάκης, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη Σάββα Δαμιανίδη, δημιουργεί απλές συνταγές, που ποντάρουν στη φρεσκάδα των υλικών -τα ψάρια έρχονται από την Αλόννησο και τη Χαλκιδική-, και αποκτούν ενδιαφέρον με δημιουργικές πινελιές και απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών από το μαγειρικό team. Ψηλοτάβανη η σάλα, με θερμή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ανοιχτή κουζίνα, μεγάλες τζαμαρίες που "δίνουν πάσα" για χάζι και τραπεζάκια έξω. Ανοίγει από το πρωί για ούζο και συνεχίζει όλη την ημέρα, μέχρι αργά το βράδυ.

Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη, 2310 475 444, Fb: Κarabourno

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;