Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα πιο παλιά μέρη της πόλης που διατηρούν άθικτο το οικιστικό ύφος της παλιάς Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο ενός πανέμορφου διατηρητέου κτιρίου των αρχών του 20ου αιώνα. Άνετη και ευρύχωρη σάλα, με μεγάλα παράθυρα και θέα στο γραφικό δρομάκι και πολύ καλό σέρβις, ακόμα και στις ώρες αιχμής. Εξαιρετική ελληνική κουζίνα, που ενσωματώνει όμορφα το μοντέρνο μαγειρικό ύφος και διανθίζεται διακριτικά από μεσογειακά στοιχεία.
Ο chef patron Δήμος Καλαϊτσίδης έχει εργαστεί από το 1991 σε εστιατόρια της πόλης και σε μεγάλα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του, άνοιξε το 2014 το δικό του εστιατόριο «Τα τρία Γουρουνάκια». Υπηρετεί με προσήλωση την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας ελαφρά, αρωματικά και νόστιμα πιάτα. Ο κατάλογος περιέχει ποικιλία προτάσεων, που δίνουν τον πρώτο λόγο στην αρμονία των γεύσεων και τις τοπικές πρώτες ύλες.
Καποδιστρίου 7 & Πάικου, Θεσσαλονίκη, 2310249050, www.tatriagourounakia.gr