banner
banner
banner

Μαγειρεύουμε με κάστανα

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014

Μαγειρεύουμε με κάστανα

Έφτασαν και τα κάστανα, ένας από τους πιο αγαπημένους καρπούς, που σηματοδοτεί και την έλευση των κρύων… Τα κάστανα έχουν πολλές χρήσεις στο τραπέζι, αλλά όπως και με πολλά άλλα υλικά, στη χώρα μας περιοριζόμαστε στις πιο απλές: μας αρέσουν ψητά και βραστά. Φυσικά, είναι εξαιρετικά στις απλές αυτές εκδοχές, αλλά δεν πρέπει να σνομπάρουμε τη χρήση τους στο φαγητό, που συνηθίζεται πολύ στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με κρέατα σαν το χοιρινό και το κυνήγι, συνήθως σε συνδυασμό με μανιτάρια, σε υπέροχες σούπες, ακόμα και σε ζυμαρικά ή σε ένα ιδιαίτερο ριζότο, που συνηθίζουν οι Ιταλοί, και, φυσικά σε γλυκά, μερικά από τα οποία είναι κλασικά (βλέπε Mont Blanc, marrons glaces…). Στην πλευρά "φαγητό", μάλιστα, η χρήση τους είναι απλούστατη: απλώς προστίθενται σε κάποια φάση του μαγειρέματος, συνήθως μισοβρασμένα. Προσθέτουν τη γήινη γλύκα τους και τη βελούδινη υφή τους και δίνουν βάθος στη γεύση. Μια που είναι η εποχή τους, ας τα δοκιμάσουμε σε κάποιες συνταγές φρέσκα, γιατί τα διατηρημένα (σε κενό αέρος ή σε βάζο) που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να δίνουν ευκολία αλλά ποτέ δεν έχουν την ίδια γεύση…

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος