banner
banner
banner

Μαγειρεύουμε με φρέσκα τυριά

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Μαγειρεύουμε με φρέσκα τυριά

Τα φρέσκα ελληνικά τυριά ξαναβρίσκουν τα τελευταία χρόνια τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι μας και δεν περιορίζονται πια σε λίγα τοπικά πιάτα. Σ' αυτό έχουν σίγουρα βοηθήσει και οι έλληνες σεφ, με την τάση επιστροφής στην κουζίνα των παραδοσιακών υλικών. Το ανθότυρο, η μυζήθρα, το μανούρι, το κατίκι παίρνουν τη θέση αντίστοιχων ξένων τυριών, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα ζυμαρικά δένουν ωραιότατα με κατίκι ή ανθότυρο και δεν χρειάζονται κρέμα γάλακτος. Οι τάρτες και οι πίτες με αλμυρά φρέσκα τυριά σε συνδυασμό με μυρωδικά είναι η απάντηση στις "βαριές" πίτες με τα κίτρινα τυριά. Τα φρέσκα τυριά δένουν πολύ με λαχανικά, όπως οι αγκινάρες και χόρτα όπως το σπανάκι, για σφουγγάτο, σε λαδερά ή και σε συνδυασμό με κατσικάκι στο φούρνο. 

Τέλος, ακόμα πιο απλά, θα φτιάξετε μυρωδάτα ντιπ ανακατεύοντας ένα φρέσκο τυρί με μπαχαρικά (κύμινο, πιπέρια, μπούκοβο) και με μυρωδικά (κρεμμυδάκι, σκόρδο, άνηθο, δυόσμο, κόλιαντρο) για ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό λαδερών.  

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος