Follow us

Μαγειρεύουμε με φρέσκα τυριά

Μαγειρεύουμε με φρέσκα τυριά

Τα φρέσκα ελληνικά τυριά ξαναβρίσκουν τα τελευταία χρόνια τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι μας και δεν περιορίζονται πια σε λίγα τοπικά πιάτα. Σ' αυτό έχουν σίγουρα βοηθήσει και οι έλληνες σεφ, με την τάση επιστροφής στην κουζίνα των παραδοσιακών υλικών. Το ανθότυρο, η μυζήθρα, το μανούρι, το κατίκι παίρνουν τη θέση αντίστοιχων ξένων τυριών, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα ζυμαρικά δένουν ωραιότατα με κατίκι ή ανθότυρο και δεν χρειάζονται κρέμα γάλακτος. Οι τάρτες και οι πίτες με αλμυρά φρέσκα τυριά σε συνδυασμό με μυρωδικά είναι η απάντηση στις "βαριές" πίτες με τα κίτρινα τυριά. Τα φρέσκα τυριά δένουν πολύ με λαχανικά, όπως οι αγκινάρες και χόρτα όπως το σπανάκι, για σφουγγάτο, σε λαδερά ή και σε συνδυασμό με κατσικάκι στο φούρνο.

Τέλος, ακόμα πιο απλά, θα φτιάξετε μυρωδάτα ντιπ ανακατεύοντας ένα φρέσκο τυρί με μπαχαρικά (κύμινο, πιπέρια, μπούκοβο) και με μυρωδικά (κρεμμυδάκι, σκόρδο, άνηθο, δυόσμο, κόλιαντρο) για ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό λαδερών.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;