Follow us

Μαγειρεύοντας με ούζο!


Μαγειρεύοντας με ούζο!

Δεν μαγειρεύουμε συχνά με ούζο. Όμως, η γλυκανισάτη, λεπτή γεύση του, χαρίζει δροσιά και κομψότητα σε πολλά πιάτα και ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, το αρνί, το χταπόδι, το ψάρι, τα όστρακα και τα οστρακόδερμα. Μην φοβηθείτε την ντομάτα, κάνει καλό ντουέτο με το ούζο και χρησιμοποιείστε ξερά ή φρέσκα βότανα, καθώς και ξύσμα λεμονιού για να δώσετε ένταση.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάτι κλασικό, ας πούμε ένα λεμονάτο κρεατικό, χρησιμοποιώντας ούζο αντί για λευκό κρασί στο "σβήσιμο" και θρούμπι μαζί με γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για άρτυμα, έχετε μια πολύ ανάλαφρη καλοκαιρινή εκδοχή. Διαχρονική παραμένει η συνταγή για ζυμαρικά με μύδια και ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και το σαγανάκι με γαρίδες με ούζο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Updated: 29/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/08/19

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…