Follow us

Μαγειρέματα της Τυρινής

Μαγειρέματα της Τυρινής

Γάλα, τυρί, αβγά, γιαούρτι, αυτά είναι τα υλικά που πρωτοστατούν στην κουζίνα μας αυτή την τρίτη εβδομάδα της Απόκριας, που μας βοηθάει να περάσουμε σταδιακά στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, η οποία αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα. Tρώμε τυρόπιτες, μπουγάτσες, τυρόψωμα, σαγανάκια, ομελέτες με τυριά, γκρατέν, πίτσες με τυριά, αλλά χωρίς αλλαντικά. Τρώμε όμως και ζυμαρικά, αφού η Τυρινή λέγεται και «Μακαρονού». Τα γλυκά που κυριαρχούν είναι η γαλατόπιτα κι η γιαουρτόπιτα, το γαλακτομπούρεκο, το ραβανί με γιαούρτι, το ρυζόγαλο και η ρυζόπιτα, και, φυσικά, ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, που και αυτή την εβδομάδα μπορεί ακόμα να φτιαχτεί με βούτυρο και γάλα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…