banner
banner
banner

Μαγειρέματα της Τυρινής

Θάλεια Τσιχλάκη Θάλεια Τσιχλάκη Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Μαγειρέματα της Τυρινής

Γάλα, τυρί, αβγά, γιαούρτι, αυτά είναι τα υλικά που πρωτοστατούν στην κουζίνα μας αυτή την τρίτη εβδομάδα της Απόκριας, που μας βοηθάει να περάσουμε σταδιακά στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, η οποία αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα. Tρώμε τυρόπιτες, μπουγάτσες, τυρόψωμα, σαγανάκια, ομελέτες με τυριά, γκρατέν, πίτσες με τυριά, αλλά χωρίς αλλαντικά. Τρώμε όμως και ζυμαρικά, αφού η Τυρινή λέγεται και «Μακαρονού». Τα γλυκά που κυριαρχούν είναι η γαλατόπιτα κι η γιαουρτόπιτα, το γαλακτομπούρεκο, το ραβανί με γιαούρτι, το ρυζόγαλο και η ρυζόπιτα, και, φυσικά, ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, που και αυτή την εβδομάδα μπορεί ακόμα να φτιαχτεί με βούτυρο και γάλα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος