banner
banner
banner

Μάφινς με μήλα και τυρί

Συνταγή

Μάφινς με μήλα και τυρί
Υλικά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. λεπτό καλαμποκάλευρο
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι ή ματζουράνα ή λεμονοθύμαρο
2 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 ½ φλ. γραβιέρα ξυσμένη
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
2 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κ.γ. μουστάρδα τύπου dijon ή μουστάρδα με μέλι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε ελαφρά τις θήκες μιας φόρμας για μάφινς 24 θέσεων με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας πινέλο. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τη μουστάρδα με το μίξερ χειρός σε βαρύ μπολ. Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε τα αλεύρια, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε μέσα τα μήλα και το θυμάρι ή όποιο βότανο χρησιμοποιούμε. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τη μουστάρδα με το μίξερ χειρός σε βαρύ μπολ και το μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας κατά τα 2/3. Ψήνουμε για 15–20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα μάφινς. Αφήνουμε μέσα στις θήκες για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα σερβίρουμε μόνα τους με γλυκό κρασί και ξηρούς καρπούς ή μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή δίπλα σε ψητό κρέας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος