Μάφινς αλμυρά με πιπεριές, μανιτάρια και τυρί

Συνταγή

Μάφινς αλμυρά με πιπεριές, μανιτάρια και τυρί
Υλικά

2 μέτριες κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
¾ φλ. φρέσκο σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 αβγά
4 κ.σ. κοφτές κορνφλάουρ
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 φλ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλευρώνουμε μια φόρμα για μάφινς και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι ή ντύνουμε τις θήκες με τα ειδικά χαρτάκια. Διαλύουμε πολύ καλά το κορνφλάουρ σε ⅓ φλ. κρύο νερό. Χτυπάμε καλά τα αβγά σε μεγάλο μπολ με τον αβγοδάρτη, ρίχνουμε το κορνφλάουρ και τη γραβιέρα και χτυπάμε πάλι, να ενωθούν τα υλικά.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε.  Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας των μάφινς (τις γεμίζουμε κατά τα ¾ διότι τα μάφινς θα φουσκώσουν). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν γύρω στα 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος