banner
banner
banner

Μάφιν με κολοκύθα

Συνταγή

Μάφιν με κολοκύθα
Yλικά

500 γρ. κολοκύθα
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη
70 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 αβγά
1 πορτοκάλι
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

banner
Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια. Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε. Πλένουμε το πορτοκάλι, αφαιρούμε τη φλούδα (με προσοχή, μόνο το κίτρινο τμήμα) και το στύβουμε. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη φλούδα σε κομμάτια, τον χυμό και τα 60 γρ. ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει για 10' σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή από τη φλούδα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια των μάφιν. Βάζουμε να ψηθούν για 20΄περίπου. Όταν κρυώσουν τα γαρνίρουμε με σπιρτάκια από την υπόλοιπη φλούδα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος