banner
banner
banner

Μάφιν με καλαμπόκι

Συνταγή

Μάφιν με καλαμπόκι
Υλικά

¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
¾ φλ. καλαμποκάλευρο
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
⅔ φλ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφινς με 8 μεγάλες θήκες ή 12 μικρότερες ή στρώνουμε τις θήκες με τα ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια. Σε βαρύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας -τις γεμίζουμε κατά τα ¾ διότι θα φουσκώσουν. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Είναι ωραία και ζεστά.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος