Υλικά
1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου Υλικά
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. σπόροι κύμινου
2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη (κιτρινόριζα)
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κ.σ. κοφτή μαύρο πιπέρι σε κόκκους
½ κ.σ. σπόροι σιναπιού
1 πρέζα κλωστές σαφράν
Εκτέλεση
Αλέθουμε σε μύλο του πιπεριού όλους τους σπόρους μαζί και τους περνάμε από κόσκινο.
Αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη.
Διατηρούμε το κάρι σε αεροστεγές δοχείο μακριά από τη ζέστη.
Αυτή η συνταγή δίνει γύρω στα 100 γρ.
κάρι.
Α.Τ.