banner
banner
banner

Mac ‘n Cheese με τρία τυριά

Συνταγή

Mac ‘n Cheese με τρία τυριά
Υλικά

500 γρ. χοντρό κοφτό μακαρονάκι ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»
2 φλ. ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1 ½ φλ. μοτσαρέλα ψιλοκομμένη 
1/4 φλ.  βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά
3 φλ. γάλα 
1 φλ. τυρί κρέμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε βαθύ, μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στα καυτά ζυμαρικά 1 φλ. από το τυρί τσένταρ, τη μοτσαρέλα και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στα μακαρόνια και ανακατεύουμε και πάλι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήνουμε το φαγητό χωρίς να το σκεπάσουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφί κρούστα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος