banner
banner
banner

Mac ‘n Cheese με καπνιστό μπέικον και καραμελωμένο κρεμμύδι

Συνταγή

Mac ‘n Cheese με καπνιστό μπέικον και καραμελωμένο κρεμμύδι
Υλικά

500 γρ. χοντρό μακαρονάκι κοφτό ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»
300 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες 
1 μεγάλο + 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 ½ φλ. μοτσαρέλα σε κυβάκια
2 φλ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή μπλε τυρί τριμμένο με το πιρούνι
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον επάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας. Στο λίπος του μπέικον που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι επάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, να πάρει χρυσαφί χρώμα, οι άκρες να πάρουν καστανό χρώμα και ν’ αρχίσει να καραμελώνει. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και στραγγίζουμε. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα το μπέικον, τα κρεμμύδια, 1 φλ. από τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα ή το μπλε τυρί και την κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε και ψήνουμε το φαγητό χωρίς να το σκεπάσουμε για 20 λεπτά.  Ξεφουρνίζουμε, ανακατεύουμε απαλά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να εμφανιστούν καφέ φυσαλίδες στην επιφάνειά του. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος