Follow us

Λουκουμάδες φέτας με μαρμελάδα ρόδι (του σεφ Δημήτρη Παμπόρη)

Λουκουμάδες φέτας με μαρμελάδα ρόδι (του σεφ Δημήτρη Παμπόρη)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τους λουκουμάδες

200 γρ. κατσικίσια φέτα

1 αβγό

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 γρ. μπέικινγκ πάουντερ

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Για τη μαρμελάδα ρόδι

100 ml χυμό ρόδι

1 σφηνάκι γρεναδίνης

2 φύλλα ζελατίνης

50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα ρόδι: βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκεύει σε λίγο κρύο νερό.

Βράζουμε το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη και όταν κοντεύει να δέσει η μαρμελάδα, σφίγγουμε την ζελατίνη με τα χέρια μας να φύγουν τα νερά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σφηνάκι της γρεναδίνης και ανακατεύουμε πάλι.

Αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Μοιράζουμε τους λουκουμάδες στα πιάτα περιχύνουμε με τη μαρμελάδα ροδιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα ρόδι: βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκεύει σε λίγο κρύο νερό.

Βράζουμε το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη και όταν κοντεύει να δέσει η μαρμελάδα, σφίγγουμε την ζελατίνη με τα χέρια μας να φύγουν τα νερά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σφηνάκι της γρεναδίνης και ανακατεύουμε πάλι.

Αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Μοιράζουμε τους λουκουμάδες στα πιάτα περιχύνουμε με τη μαρμελάδα ροδιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.