Υλικά
Για τους λουκουμάδες Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. κατσικίσια φέτα
1 αβγό
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μπέικινγκ πάουντερ
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για τη μαρμελάδα ρόδι
100 ml χυμό ρόδι
1 σφηνάκι γρεναδίνης
2 φύλλα ζελατίνης
50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα ρόδι: βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκεύει σε λίγο κρύο νερό.
Βράζουμε το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη και όταν κοντεύει να δέσει η μαρμελάδα, σφίγγουμε την ζελατίνη με τα χέρια μας να φύγουν τα νερά και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σφηνάκι της γρεναδίνης και ανακατεύουμε πάλι.
Αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Μοιράζουμε τους λουκουμάδες στα πιάτα περιχύνουμε με τη μαρμελάδα ροδιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου.