Πρόκειται για ένα λουκάνικο χοιρινό, καπνισμένο ελαφρά σε ξύλο οξιάς, που περιέχει στη σύνθεσή του και σταμναγκάθι. Είναι ζουμερό και μυρωδάτο, με πολύ νόστιμη, ήπια και πλούσια γεύση. Αποκλείεται να μην αρέσει σε κάποιον. Και τα 15 διαφορετικά είδη παρασκευάζονται από από φρέσκο χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, με φυσικά μυρωδικά, έχουν ισορροπημένη σύνθεση και σωστή υφή, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη. Οι διακριτικές νότες καπνίσματος σε φύλλα οξιάς τους δίνουν πρόσθετο ενδιαφέρον.
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λουκάνικο αυτής της βιοτεχνίας που να μας έχει απογοητεύσει. Ποιος έχει δοκιμάσει τα λουκάνικα "Τζουμαγιάς" με το κύμινο ή τα "α λα ελληνικά" με τη φέτα και τη λιαστή ντομάτα και δεν έχει ζητήσει κι άλλο. Ή τα παραδοσιακά λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, θρούμπι, κρασί και λίγο κύμινο, και τα "κοζάκικα" με την πάπρικα, που είναι και τα πρώτα σε ζήτηση.
Ο Κωνσταντίνος Μουτεβελής ξεκίνησε τη βιοτεχνία του το 1970 στην Καλαμάτα παρασκευάζοντας τα διάσημα τοπικά λουκάνικα με τη φλούδα πορτοκαλιού. Σήμερα, το πρότυπο εργαστήριο αλλαντικών κρατάει ο γιος του Δημήτρης Μουτεβελής, με τη συμπαράσταση όλης της οικογένειάς του. Πρόκειται για μια επιχείρηση με πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας προϊόντων, που εξελίσσεται τεχνολογικά χωρίς να χάνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.
Τα λουκάνικα Μουτεβελή θα τα βρείτε στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, σε επιλεγμένα παντοπωλεία deli, καθώς και σε ορισμένα κρεοπωλεία.
Μπείτε στο www.moutevelis.gr για να δείτε τα προϊόντα.