Υλικά
1 κ. ανάμικτα λουκάνικα (με πράσο, με πορτοκάλι, Τσουμαγιάς, με κρασί και θυμάρι)Υλικά
1 ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. άνηθος
3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους.
Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τα πράσα με ½ φλιτζάνι καυτό τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε πάλι τα λουκάνικα στο τηγάνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ρίγανη και σιγομαγειρεύουμε για 5 -6 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τελείως τα λουκάνικα και να σωθούν τα υγρά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Α.Τ.