Υλικά
700 γρ. μοσχαρίσια λουκάνικα Υλικά
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¾ φλ, ουΐσκι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γερή πρέζα αλάτι
½ φλ. μουστάρδα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
½ φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. ταμπάσκο (ή όσο θέλουμε)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα λοξά σε κομμάτια 5 εκ., τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και τα βγάζουμε στην πάντα με στραγγιστή κουτάλα.
Ρίχνουμε στο λίπος που έβγαλαν το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 –3 κουταλιές νερό και μαγειρεύουμε με τη φωτιά στο ελάχιστο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το ξύδι τη σάτσα Worcestershire, την ζάχαρη και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε ¾ φλ.
νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αν θέλουμε να έχει η σάλτσα εντελώς λεία υφή, την περνάμε από τη μουλινέτα και την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το ουΐσκι.
Κουνάμε γρήγορα κυκλικά το τηγάνι και μόλις εξατιμισθεί, σερβίρουμε αμέσως μέσα από το σκεύος.
Α.Τ.