Follow us

Λουκάνικα με ντοματίνια, δυόσμο και καυτερή πιπεριά

Λουκάνικα με ντοματίνια, δυόσμο και καυτερή πιπεριά

Υλικά

Υλικά

500 γρ. λουκάνικα με σκόρδο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φλ. ντοματίνια

2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες χωρίς τις μεμβράνες και τους σπόρους κομμένες σε φετούλες

2 κ.σ. λευκό ξύδι

1 φλ. ψιλοκομμένος  φρέσκος δυόσμος η μέντα 

½ φλ. το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 φλ. φύλλα ρόκας

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τις εσωτερικές μεμβράνες και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε φετούλες.Πλένουμε και κόβουμε στα δύο κατά μήκος τα ντοματίνια.

Ανακατεύουμε σε μπολ τη ρόκα, τον δυόσμο ή τη μέντα.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες πάχους 1 εκ.. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.

Καθαρίζουμε το τηγάνι.

Ρίχνουμε μέσα 5 κ.σ ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα, την πιπερίτσα και τα ντοματίνια.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα ντοματίνια και το σκόρδο, γύρω στα 5 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ζωηρά.

Σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε το μείγμα των αρωματικών και της ρόκας.

Ανακατεύουμε επάνω στην εστία για 2 –3 λεπτά και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι ακόμα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.