Follow us

Λουκάνικα με λαχανικά στον φούρνο

Λουκάνικα με λαχανικά στον φούρνο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. λουκάνικα

250 γρ. φρέσκα φασολάκια

500 γρ. πατάτες 

300 γρ. κόκκινες πιπεριές

2-3 κεφάλια σκόρδο ολόκληρα

3 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές ή 1 κ.σ. μπούκοβο

150 ml ζωμός λαχανικών

¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξερό δυόσμο

1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο

1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε ολόκληρα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα.

Κόβουμε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος του κεφαλιού του σκόρδου.

Αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες από τις καυτερές πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.

Αφήνουμε τα λουκάνικα ολόκληρα.

Αραδιάζουμε τα λαχανικά και τα λουκάνικα στο ταψί και βάζουμε ανάμεσα τα κεφάλια του σκόρδου.

Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, τον κόλιανδρο και τις καυτερές πιπεριές.

Ανακατεύουμε σε μπολ τον ζωμό λαχανικών, το ξύδι και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαγητό.

Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν -πρέπει να είναι ίσα-ίσα τρυφερά και όχι λιωμένα.

Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε λίγο καυτό νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει για λίγο πριν σερβίρουμε.Α.

Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.