Υλικά
400 γρ. λουκάνικα chorizo Υλικά
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
5 κ.σ. μπράντι
2 φύλλα δάφνης
3 –4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Κόβουμε το chorizo σε φέτες πάχους 1 εκ.
και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί ελάχιστα, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και μισό φλιτζάνι καυτό νερό.
Σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
Το φέρνουμε στο τραπέζι, ζεσταίνουμε το μπράντι σε μπρίκι, το ανάβουμε και το ρίχνουμε στα λουκάνικα (αν θέλουμε κάνουμε τη διαδικασία του φλαμπαρίσματος στην κουζίνα).
Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά και σερβίρουμε τα λουκάνικα πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.
Α.Τ.