Follow us

Λινγκουΐνι με ξιφία, σάλτσα ντομάτα και κολοκυθάκια

Λινγκουΐνι με ξιφία, σάλτσα ντομάτα και κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. λινγκουΐνι

500 γρ. ξιφίας

300 γρ. κολοκυθάκια

300 γρ. ντομάτες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

10 φύλλα φρέσκιας μέντας

Για τη γαρνιτούρα

500 γρ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο

100 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κύβους, το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα στεγνώνουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε ελαφρά.

Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί Στο ίδιο λάδι, τηγανίζουμε το ψάρι για 3 -4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να χυλώσει.

Ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα το ψάρι και τα κολοκυθάκια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα της μέντας ψιλοκομμένα.

A.T.Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: ανακατεύουμε σε μπολ την ψίχα του ψωμιού, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγανάκι ανακατεύονας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Βράζουμε τα λινγκουΐνι al dente και τα σουρώνουμε.

Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα του ψαριού, πασπαλισμένα με το μείγμα ψίχα ψωμιού-αμύγδαλα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.